Recept: Risbräck (smakar som kexchoklad)


Ca 15-20 st
Ingredienser:

3 deciliter puffat ris
150 gram ljus blockchoklad
(Valnötter till dekoration)

Du behöver:
liten kastrull, djup tallrik, sked,
bakplåtspapper, bricka

Gör så här:

1. Fyll kastrullen till hälften med vatten och
låt det koka upp på medelstark värme.
Sänk värmen lite grann och sätt en skål
ovanpå kastrullen

2. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem
i skålen. Rör om med en sked tills chokladen
har smält. Ta av kastrullen från värmen och
lyft av skålen. Använd grytlappar.

3. Häll rispuffar i den smälta chokladen och
rör om. Lägg bakplåtspapper på en liten
bricka. Klicka ut chokladpuffarna på bak-
plåtspappret. Ställ brickan i kylskåpet tills
chokladen stelnat. Förvara i kylskåp.


Kommentera inlägget här:

Namn: (så jag vet vem du är)
Kom ihåg?

E-postadress:

Bloggadress: (så jag kan kolla in din blogg/sida)

Skriv vad du har på hjärtat:

Trackback