Recept: Risbräck (smakar som kexchoklad)

Ca 15-20 st
Ingredienser:
3 deciliter puffat ris
150 gram ljus blockchoklad
(Valnötter till dekoration)
Du behöver:
liten kastrull, djup tallrik, sked,
bakplåtspapper, bricka
Gör så här:
1. Fyll kastrullen till hälften med vatten och
låt det koka upp på medelstark värme.
Sänk värmen lite grann och sätt en skål
ovanpå kastrullen
2. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem
i skålen. Rör om med en sked tills chokladen
har smält. Ta av kastrullen från värmen och
lyft av skålen. Använd grytlappar.
3. Häll rispuffar i den smälta chokladen och
rör om. Lägg bakplåtspapper på en liten
bricka. Klicka ut chokladpuffarna på bak-
plåtspappret. Ställ brickan i kylskåpet tills
chokladen stelnat. Förvara i kylskåp.

Trackback